Jak připravit teplý dýňový salát s granátovým jablkem? – video

Jesenný recept od Pána Tymiána.

Hokkaido dýně bude hlavní ingrediencí našeho receptu. Ukážeme vám skvělý tip na teplý podzimní salát z hokkaido dýně podle Pana Tymiana. Je to jednoduchý recept, na který potřebujete jen několik surovin, které máte často doma.

Co budeme potřebovat?

– hokkaido dýni

– granátové jablko

– střídku z bílého chleba

– tvaroh měkký hrudkovitý

– 50 g medu

– 50 g červeného vinného octa

– čerstvý tymián

– sůl

– černý pepř mletý

– olivový olej

Odběr novinek

Zadejte svůj e-mail a užijte si všechny rady, tipy a novinky.

Zadejte prosím platný e-mail
Před odesláním musíte souhlasit

Postup

Troubu si rozehřejeme na 190 °C. Dýni zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čerstvý tymián. Pečeme v troubě 20 až 25 minut, dokud není měkká.

Chléb natrháme na menší kousky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 10 až 15 minut.

Z granátového jablka vyjmeme jadérka a odložíme stranou.

Mezitím si připravíme zálivku z vinného octa a medu, kterou povaříme, dokud nebude mít konzistenci sirupu.

 

Po dopečení dýně už vše stačí jen naservírovat na talíř. Dobrou chuť!

Přečtěte si další články z této kategorie: recept pán tymián video diy
Další články

10 jednoduchých změn pro ekologičtější domácnost, které zvládne každý

Chtěli byste žít zeleněji, ale nevíte, kde začít? Nejlepší je...

Zjistit více

Jak na rybičky z rolky, které rozvíjejí jemnou motoriku dětí?

Tyto nádherné koi rybičky jsou vyrobeny z obyčejné toaletní rolky,...

Zjistit více